By on 28th Duben

Čínský čaj, který se pěstuje na jihozápadě Číny, kde je nejvhodnější klima nese název podle městečka, kde se čaj zpracovával. Místní obyvatelé ho pili denně, poptávka byla obrovská, proto museli mít v restauracích skladiště na čaj. Jeho stáří se datuje na 2000 let. Konzumací získáte nejen novou zkušenost, ale poznáte také kulturu jiné země.

Jak se připravuje?

Pu-erh  není jen obyčejný čaj, je velmi kvalitní a má lahodnou zemitou chuť. Doporučuje se pít neslazený. Jaké je vhodné dávkování? Vhodná je jedna lžička na šálek čaje, zalít horkou vodou a luhovat cca 5 minut. Má nízký obsah kofeinu, proto je jedno, v jakou denní dobu ho pijete. V diskuzích se objevují názory, že pokud vypijete tři šálky denně, podpoříte rychlé spalování tuků. Ovšem není to podložené žádným výzkumem.

Trocha historie
Ohodnoťte příspěvek
970x250-erotickepradlo9-1429533360.jpg

Comments are closed.